x
Please install MailChimp plugin

ИЗПЛЕТИ ТОПЛИНА

 

В началото на септември месец 2012г., започнахме една различна по всеки смисъл благотворителна инициатива. Нарекохме я „Изплети топлина” и се насочихме към една група от хора, която често бива пренебрегвана от подобен род инициативи, а именно – хората без дом.  Студените зимни месеци са тези, през които ние се грижим да топлото си облекло, но има и хора, за които улицата е дом и те трябва да се борят със студа ежедневно.

 

Затова и Нашата идея беше Шапки, шалове и ръкавици!

Или една благотворителна кампания, която да направи мост между търсещи и даряващи помощ. Хората на улицата имат нужда от същите неща, както всеки един от нас – храна, топлина, дрехи, подслон. Или поне ние така си мислим.

Търсейки отговор на въпроса с какво можем истински да помогнем на бездомните, се свързахме с различни институции, които са запознати с проблемите и нуждите им. На пръв поглед страната ни идея намери топло посрещане. Уверени в посоката предприехме първите действия по реализирането на идеята за една различна и изпълнена с топлина благотворителна кампания.  Казваме различна и имаме предвид, че това е първата благотворителна инициатива осъществена без бюджет в България. За кампанията не са набирани никакви средства. Казваме различна и имаме предвид, че с нея съумяхме да затворим кръга между даряващи и получаващи помощ. Тези, които получиха даренията от шапки, шалове и ръкавици на свой ред изпратиха картички до своите дарители. Казваме различна и имаме предвид нашите невероятни доброволци, които се включиха в изработване на изделия от вълна и огромната ни радост от това, че провокирахме интереса им към плетенето, а някой от тях за първи път хванаха игли в рамките на кампанията. Началото на всичко това бе поставено на 15.09.2012г. Огромното ни желание и мотивация да бъдем полезни както на хората, изпаднали в нужда, така и на тези, които даряват се превърнаха в: .

2012

0
Дарители
0
Доброволци
0
бр. изделия
0
стоплени души

2013

0
Дарители
0
Доброволци
0
бр. изделия
0
стоплени души

2014

0
Дарители
0
Доброволци
0
бр. изделия
0
стоплени души

2015

0
Дарители
0
Доброволци
0
бр. изделия
0
стоплени души

2016

0
Дарители
0
Доброволци
0
бр. изделия
0
стоплени души

 

Стотици доброволци, които изработиха с много любов топли шалове, шапки и ръкавици.

Тези резултати ни окуражиха и мотивираха да продължим с начинанието ни и тази година.

Защо и как продължаваме?

Поощрени от голямата благодарност на стотиците нуждаещи се ( мъже, жени, деца и възрастни хора без дом), ентусиазма на всички доброволци, които сътвориха с голяма любов и желание своите дарения, щедростта и отзивчивостта на българските производители и търговци на прежда – всички тези хора направиха тази благотворителна инициатива възможна! Дълбока признателност към тях за тяхната съпричаност и готовност да помогнат, защото осъзнатият избор да дариш времето си те прави истински съпричастен. Това, което искаме от даряващите всъщност е само време и желание да бъдат полезни както на нуждаещите се, така и на себе си. Поради тази причина, както миналата година, от септември до края на ноември ще предоставим възможността на всеки да бъде полезен като изплете шал, шапка или ръкавици. Всеки е добре е дошъл да донесе материали (онези 2 кълба прежда, които никога няма да ползваме, но стоят в гардеробите ни). За тези, които нямат такава възможност да подсигурят прежда и игли за плетене, ще предоставим необходимите материали. Единственото, което очакваме е желанието да бъдат изплетени красиви неща, които ще дарят топлина и надежда.

Понеже вярваме, че България не е само София, ще бъдем щастливи, ако хора от провинцията, които са съпричастни с нашата кауза, ни изпратят шапки, шалове и ръкавици, изработени от тях, които да намерят притежателя си чрез нас.

Името на всеки дарил материали и/или труд ще бъде вписано в паметната ни книга „Дари топлина” и ще бъде обявен официално!